תור פרטי לאנדוקרינולוג בתוך ימים ספורים בלבד

תור פרטי לאנדוקרינולוג בתוך ימים ספורים בלבד

ד"ר משה זילבר אנדוקרינולוג

מאמרים

רופא אוסטאופורוזיס

מי מומחה באוסטאופורוזיס?

התשובה הקצרה לשאלה היא "אנדוקרינולוג". היות שלאנשים רבים זה נשמע תמוה במקצת (מישהו אמר "אורתופד"?!), באה סקירה זו על מנת לעשות סדר אחת ולתמיד ולהסביר מדוע כדאי לכם מאד שאנדוקרינולוג יטפל באוסטאופורוזיס שלכם.

לקרוא עוד »
מהן מחלות אנדוקריניות

מהן מחלות אנדוקריניות?

כולם מבינים מהן מחלות אורתופדיות או מחלות עיניים, אך מהן מחלות אנדוקריניות?! מאמר זה מסביר מהן בלוטות להפרשה פנימית, מהו הורמון ואילו הורמונים מיוצרים בגופנו, וכן מזכיר בקצרה את המחלות האנדוקריניות הנפוצות והמפורסמות.

לקרוא עוד »
איך להיות בריא

חושבים שאתם בריאים? חשבו שוב!

"תהיי בריאה" ו"תהיה בריא" הן בין האיחולים הנפוצים שאנו מאחלים זה לזה, והם מבטאים את כמיהתנו העמוקה לבריאות איתנה. אולם, איחולים לחוד ומציאות לחוד. חלק משמעותי מן האוכלוסייה איננו בריא, והסיבה המרכזית לכך היא אחיזה בדעות קדומות ובאמונות טפלות בתחום זה. הגיעה העת לנפץ אותן בסיוע ארבעת הבנים הסוררים של "הגדת הבריאות", הלא הם תם, מאמין, מבסוט וזה שאינו יודע סטטיסטיקה.

לקרוא עוד »
האם יש השמנה בריאה?

"השמנה בריאה": יש חיה כזו?

המאמר דן בהיבטים הרפואיים-בריאותיים של השמנה, תוך ניפוץ מיתוסים והעברת האמת המדעית העדכנית בכל הסוגיות הבאות: נתונים סטטיסטיים, דיון ב"השמנה בריאה", השלכות בריאותיות של עודף משקל, טיפים מעשיים על אודות דיאטה, פעילות גופנית, תרופות להרזיה, ניתוחים בריאטריים. זה עומד להיות מאמר כבד משקל…

לקרוא עוד »
תת תריסיות היפותירואידיזם

כאשר בלוטת התריס היא איטית (היפותירואידיזם)

פעילות איטית של בלוטת התריס (תת תריסיות, או היפותירואידיזם) היא אחת הבעיות הנפוצות, ובעיקר אצל נשים. פעמים רבות הדבר גורם לתסמינים שאנשים אינם מודעים להם, ובפעמים אחרות יש אשר מייחסים תסמינים לבלוטה שלא בצדק. איך מאבחנים? איך מטפלים?

לקרוא עוד »
יוטירוקס סינתרואיד אלטרוקסין היפותירואידיזם

יוטירוקס, סינתרואיד, אלטרוקסין ושאר הטיפולים בהיפותירואידיזם

היפותירואידיזם (תת תריסיות) היא אחת המחלות הנפוצות באוכלוסייה, במיוחד בקרב נשים. מטרת המאמר היא להציג את שיטות הטיפול המקובלות, להסביר מתי כדאי לטפל, באילו תכשירים מומלץ להשתמש, איך לוודא שהטיפול מצליח, כיצד לקבוע לכמה זמן לטפל וגם… כמה מילים על "פרשת האלטרוקסין".

לקרוא עוד »
השימוטו

מחלת השימוטו: מנגנון, אבחנה, טיפול

רבים שמעו על מחלת השימוטו, אך חלק גדול מן האנשים ניזונים ממידע בלתי מהימן, ועל כן מייחסים למחלה זו מאפיינים לא נכונים, בעיקר לכיוון הרע. במאמר זה נעשה סדר אחת ולתמיד, ונדון בסיבות להשימוטו, במנגנון המחלה, בדרכים לאבחן אותה וכמובן בטיפול.

לקרוא עוד »
קשריות בבלוטת התריס

קשריות בבלוטת התריס. ואצלכם?

קשריות (ציסטות) בבלוטת התריס הן ממצא נפוץ ביותר, ומרבית האנשים כלל לא מודעים לקיומן. מתי אין צורך לעשות דבר עמן? מתי צריך להתערב ולבדוק לעומק? מה עושים במידה שמוצאים "משהו"?

לקרוא עוד »
בדיקת צפיפות עצם DEXA

בדיקת צפיפות עצם

החל מגיל מסוים ואילך, בדיקה זו נכנסת למודעות של כל אישה כמעט, וגם של חלק מן הגברים. קיימים המון מיתוסים (רובם ככולם אינם נכונים) סביב ביצוע הבדיקה, התועלת בה והמשמעויות הנגזרות ממנה. נו, לא הגיע הזמן לגשת לעצם העניין?

לקרוא עוד »
אוסטיאופורוזיס

אוסטאופורוזיס, אוסטאופניה ו"בריחת סידן"

אוסטיאופורוזיס הינה בעיה רפואית אשר רבים אינם מודעים כלל לקיומה, בעוד שאחרים פוחדים ממנה פחד מוות. במאמר זה נבין בקלות במה מדובר, איך מאבחנים, מהם גורמי הסיכון והסיבוכים האפשריים, איך זה קשור לחציית אוטוסטרדה הומה וכן… האם זה מעניין רק ת'סבתא?

לקרוא עוד »
טיפול באוסטיאופורוזיס

הטיפול באוסטאופורוזיס כפרויקט התחדשות עירונית

בתחום האוסטיאופורוזיס מוצעים כיום טיפולים מגוונים למדי, והדבר יוצר בלבול רב. רבים אינם מבינים את היתרונות של כל טיפול, את תופעות הלוואי, את ההבדלים, ומה מותר לשלב עם מה. הדבר מוביל להימנעות מטיפולים חשובים, או לנטילה לא נכונה של טיפול, והתוצאה היא כישלון במניעת שברים. מאמר זה מוצא דרך מקורית "לעשות סדר" בבלגן.

לקרוא עוד »
סידן (קלציום) למניעת שברים

סידן ואוסטאופורוזיס – אל תהיו מסוידים בתפיסה!

הרבה אנשים תוהים אם סידן זה טוב או רע, אם יש להם עודף סידן או חוסר בסידן, אם בכלל הוא דרוש לגוף ואם כן – כמה ממנו נדרש, ומהו הקשר שלו לעניין האוסטיאופורוזיס. הגיעה העת להזים שמועות ולהכיר את העובדות כפי שהן על אודות יסוד זה, ונעשה זאת באמצעות ניפוץ מיתוסים. כן, הולך להיות מעניין…

לקרוא עוד »
פרוליה מול אקלסטה כטיפול באוסטיאופורוזיס: "ראש בראש"

אוסטאופורוזיס: טיפול בפרוליה מול טיפול באקלסטה, "ראש בראש"

פרוליה (Prolia) ואקלסטה (Aclasta) הן שתי תרופות נפוצות לטיפול באוסטיאופורוזיס עם קווי דמיון לא מעטים, ודווקא משום כך עולה הצורך לבצע ביניהם השוואה ולבחון את ההבדלים, והם רבים. הנה שתי התרופות, "ראש בראש", עם כל היתרונות והמגרעות אשר חשוב שתכירו.

לקרוא עוד »
איך מאבחנים סוכרת

סוכרת: איך מאבחנים?

סוכרת הינה מחלה בה רמת הסוכר (גלוקוז) בדם גבוהה מן הנורמה. האם כל תוצאה מעל הנורמה היא סוכרת? מה בנוגע לתסמיני סוכרת? איך קובעים את האבחנה? האם האבחנה בעבר דומה לאבחנה בימינו? על כל אלו – במאמר הנוכחי.

לקרוא עוד »
איזה סוג סוכרת יש לך

איך תדעו מהו סוג הסוכרת שלכם?

סוכרת היא ממש לא מקשה אחת. בעניין זה קיימת פעמים רבות אי-בהירות, כאשר סוכרתיים תוהים מהו סוג הסוכרת שלהם, אם יש אפשרות "לעבור" מסוג אחד לאחר, האם יש סוגים טובים יותר מאחרים, ובכלל – למה חשוב כל-כך לדעת את סוג הסוכרת. במאמר זה נדון בסוגים מיוחדים של סוכרת, בסוכרת מסוג 1 ו-2 וההבדלים ביניהם, ב"תנגודת לאינסולין", HOMA-IR ועוד. הישארו עמנו, כי הכול עומד להתבהר!

לקרוא עוד »
אלכוהול היפוגליקמיה סוכרת

אלכוהול, סוכרת והיפוגליקמיה

שתיית אלכוהול היא נפוצה באוכלוסייה הכללית, וסוכרתיים אינם יוצאי דופן. כאשר מדובר בסוכרתיים המזריקים אינסולין (או הנוטלים "ממריצי לבלב"), אזי הסיכון להיפוגליקמיה עולה משמעותית. במאמר זה נבין מדוע זה קורה ואיך מצמצמים משמעותית את הסיכון. שלא תאמרו שלא הסבירו לכם.

לקרוא עוד »
נפילת סוכר היפוגליקמיה

נפילת סוכר אצל אנשים שאינם סוכרתיים

בעוד שנפילת סוכר (היפוגליקמיה) אצל סוכרתיים המטופלים באינסולין או בממריצי לבלב – היא תופעה שכיחה, נפילת סוכר אצל אנשים שאינם סוכרתיים ואינם מטופלים בתכשירים אלו – היא די נדירה ותמיד דורשת בירור. במאמר זה נגדיר מהי היפוגליקמיה, מהם תסמיניה, אילו חומות הגנה יש לגוף כנגד נפילת סוכר ומהן הסיבות למצב זה.

לקרוא עוד »
סוכר גבוה היפרגליקמיה

היפרגליקמיה: למה הסוכר גבוה, לפתע פתאום?!

כמעט כל סוכרתי מכיר את התופעה: ביום בהיר אחד הוא מודד את רמת הסוכר בדם, ומגלה כי היא ממש גבוהה!
אוי ואבוי, מה עושים?!
לא לדאוג, בדיוק לשם כך נכתב מאמר זה, אשר משמש בתור "צ'ק ליסט". כל מה שנדרש הוא פשוט לעבור סעיף-סעיף, ולגלות את הסיבה הרלוונטית למקרה שלכם.

לקרוא עוד »
מדידת סוכר גלוקוז בצום

האם כדאי למדוד סוכר (גלוקוז) בצום?

במאמר זה נסקור את מדידת סוכר (גלוקוז) בצום, נבין היכן נעוצה הבעיה (ויש בעיה!), נלמד אם נדרש שילוב עם שיטות מדידה אחרות (כגון A1c או מד סוכר רציף), נקרא על דפוסים ובעיקר נכיר איך לעשות זאת באופן מועיל.

לקרוא עוד »
מטפורמין גלוקומין בסוכרת

מטפורמין (גלוקומין) בסוכרת: ניפוץ המיתוסים

מטפורמין (Metformin) או בשמו המסחרי המפורסם ביותר – גלוקומין (Glucomin) הוא התכשיר התרופתי הנפוץ בעולם לטיפול בסוכרת, ויש לו גם יתרונות מעבר לעולם הסוכרת, אך סוכרתיים רבים אינם מנצלים את מלוא הפוטנציאל שלו. במאמר זה ננפץ את המיתוסים הנפוצים ("פייק ניוז") בנוגע לתרופה חשובה זו, כי מה שאתם לא יודעים – עלול להזיק לכם…

לקרוא עוד »
התנגדות לטיפול באינסולין

התנגדויות לטיפול באינסולין

אינסולין הוא טיפול נפוץ מאד בסוכרת, בעל יעילות גבוהה במקרים רבים. ועם זאת, קיימות התנגדויות רבות לטיפול זה, חלקן מוצדקות חלקית וחלקן ממש לא. מאמר זה "עושה סדר" בעניין ההתנגדות לאינסולין ומציע פתרונות מעשיים.

לקרוא עוד »
כל סוגי האינסולין - המדריך המלא

כל סוגי האינסולין: המדריך המלא

כיום קיימים בשוק אינסולינים רבים, והדבר יוצר לעתים בלבול רב בקרב המועמדים לטיפול ובקרב המשתמשים. מדריך זה עושה סדר בעניין, מפרט על כל סוגי האינסולין הקיימים, ועל הדרך מסביר גם מהו הקשר בין טיפול באינסולין לבין "נישואי קרובים", ומגלה אם קיים אינסולין אשר מוציא את הכלב לטיול…

לקרוא עוד »
הטיפול באינסולין בסוכרת מסוג 2

טיפול באינסולין בסוכרת מסוג 2

מאמר זה סוקר את כל מה שקשור באינסולין בסוכרת מסוג 2: מדוע טיפול באינסולין הוא לא מובן מאליו? מתי בכל זאת נכון להתחיל טיפול באינסולין? באיזה אינסולין לבחור? באיזה מינון? אילו תרופות לטיפול בסוכרת כדאי להפסיק עם תחילת הטיפול באינסולין ואילו לא? איך יודעים שהטיפול מצליח או שאנו לא בכיוון?

לקרוא עוד »
משאבת אינסולין לבלב מלאכותי

משאבת אינסולין: מהי, איך פועלת, למי מתאימה ולמי לא?

כולם מודעים לקיומן של משאבות אינסולין, אך מרבית הסוכרתיים שאינם משתמשים במשאבות – לא מודעים למלוא היתרונות והמגרעות שלהן, ובדרך-כלל מגבשים דעה לכאן או לשם בהעדר מספק של נתונים. מאמר זה נועד לעשות סדר ולהעמיד את הדברים על דיוקם.

לקרוא עוד »
המוגלובין מסוכרר HbA1c

המוגלובין מסוכרר (HbA1c)

כל סוכרתי נחשף למונח "המוגלובין מסוכרר" או HbA1c או פשוט A1c, אך לא כולם מבינים איך הוא עובד באמת, מהו הקשר המדויק שלו לרמת הסוכר (גלוקוז) בדם, מהי התועלת בו, ולא פחות חשוב מכך… מתי הוא בלתי אמין!

לקרוא עוד »
טיפול טבעי בסוכרת

טיפול טבעי בסוכרת: אגדה מול מציאות

במאמר זה נבין מהו "טיפול טבעי" בסוכרת, נתרכז בתוספי תזונה, נפרט מה קיים, נלמד את האמת המפתיעה על תוספי תזונה מול תרופות מרשם, נסביר כיצד נראים מחקרים מהימנים, נתרשם מיעילות וגם מתופעות הלוואי של התכשירים, נשמע מה אומרים מובילי הדעה העולמיים, ונסכם בהמלצות מעשיות. הישארו עמנו!

לקרוא עוד »
תזונה לסוכרת - מה מותר לסוכרתיים לאכול

מה מותר לסוכרתיים לאכול ומה אסור?

מאמר זה עוסק באחת השאלות המטרידות ביותר את הסוכרתיים: מה באמת מותר לנו לאכול ומה אסור? המאמר סוקר 4 שיטות שונות להתמודדות עם השאלה, ומונה את העקרון של כל שיטה, את היתרונות ואת החסרונות שלה. בסופו של דבר, תדעו בדיוק מה לעשות. בתיאבון!

לקרוא עוד »
אוזמפיק, סקסנדה, טרוליסיטי, ושאר GLP1RA לטיפול תרופתי בהשמנה ובסוכרת

אוזמפיק, סקסנדה, טרוליסיטי, ושאר GLP1RA בתור טיפול תרופתי בהשמנה ובסוכרת

אין כמעט אדם אשר חיפש טיפול לירידה במשקל או לסוכרת ולא נתקל לכל הפחות בשם של תרופה אחת ממשפחת GLP1RA.
במאמר זה נספר איך הכול החל, אילו תכשירים קיימים בשוק, מהם ההבדלים ביניהם, מהם היתרונות, מהם החסרונות, איך משתמשים בהם נכון, ומה עומד בפתח.
הישארו עמנו, כי יש "סיכון" לכך שהתרופות הללו יעזרו לכם…

לקרוא עוד »
פעילות גופנית מרשם מדויק

פעילות גופנית היא התרופה הטובה בעולם

כולם יודעים לצטט ש"ספורט הוא בריאות", אבל רק מיעוט האוכלוסייה עוסק בספורט באופן קבוע. במאמר זה נכיר את היתרונות של פעילות גופנית (לא, זו לא ירידה במשקל…), נבין מדוע היא בריאה כל-כך, נבין אילו סוגי ספורט הם מומלצים במיוחד, ובעיקר – איך תכלס לבצע את הפעילות באופן מדויק ונכון. אהה…ונכיר גם מספר תירוצים נגד פעילת גופנית מהם כדאי להיפטר לאלתר!

לקרוא עוד »
הזנחה עצמית בריאותית

תסמונת בת היענה הבריאותית

לכל אדם יש אוטונומיה על גופו, וזכותו של אדם להזניח את עצמו, גם בהיבט הבריאות. למעשה, אנשים רבים עושים זאת מדי יום ביומו. הבעיה היא שלא כולם מודעים למשמעות של הזנחה זו. מה הם מפספסים?

לקרוא עוד »
תרופות איך לוקחים תרופות איך נוטלים

איך נוטלים תרופות?

ככל שמתבגרים, כך צוברים יותר בעיות רפואיות, ולכן גם צוברים עוד ועוד תרופות כרוניות. בתחום נטילת התרופות קיימות אי-הבנות ודעות קדומות מרובות, אשר עלולות לפגוע בכם משמעותית. הבשורה הטובה היא שהקפדה על מספר כללים פשוטים מאד תפחית מאד את הסיכון להסתבכויות.

לקרוא עוד »
הורמון החלב פרולקטין גבוה פרולקטינמיה

פרולקטין (הורמון החלב) גבוה: מה עושים?

הורמון החלב (פרולקטין) מופרש מבלוטת יותרת המוח (היפופיזה) והוא קיים בדם הן אצל נשים והן אצל גברים. לעתים קורה וההורמון הזה מופרש בכמות עודפת, ואז רמתו בדם עולה, ועלולים להופיע תסמינים שונים. מדוע חשוב לא להחמיץ את האבחנה? כיצד מגלים? איך מטפלים?

לקרוא עוד »
סטרואידים נזק תופעות לוואי מול תועלת

סטרואידים. הטוב, הרע והמכוער.

תרופות ממשפחת הסטרואידים משמשות לטיפול במגוון רחב של מצבים רפואיים. על-מנת ליהנות מן היתרונות ולחסוך לנו את תופעות הלוואי, כדאי ללמוד כיצד להשתמש בתרופות אלה באופן מושכל.

לקרוא עוד »